logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< September 2020 >
Po Ut St Št Pi So Ne
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03 04
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Bábovka trená orechová

Autor: Peter , pridané: 2010-05-15 22:20:36, rubrika: O stravovaní diabetikov, Prečítané: 6x

Suroviny :

60 g sladidla Sweet 2000

125 g rastlinného tuku

3 žĺtka

2 šálky polohrubej múky

1 šálka mletých orechov (napr. lieskových)

1 prášok do perníka alebo do pečiva (prášok do perníka dáva bábovke neobyčajnú chut)

100 hrozienok

250 ml sójového mlieka (alebo nízkotučného)

podľa chuti kakao

 

Postup :

Zmäknuté maslo miešame vareškou do hladkej peny a postupne pridávame Sweet 2000 a ďalej pozorne vmiešavame žĺtka. Do takto pripravenej hmoty postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do perníka, vlažné mlieko, mleté orechy a hrozienka. Prípadne použijeme ešte mlieko, aby cesto bolo skôr redšie, ale len tak aby sa dalo do formy vliať. Formu vymastíme rastlinným tukom a orieškami (získa peknú farbu povrchu). Ak máme chuť vytvoriť bábovku mramorovú, potom len malú časť (asi Ľ) cesta zmiešame s troškou kakaa a tú potom dodatočne vlejeme do svetlého cesta vo forme. Bábovku teraz dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 170 °C a to asi na 45 minút.

Komentáre k príspevku:

K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?

Pridať komentár:

CAPTCHA KOD

Späť