logo spisiacik 1 extend-logo logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< December 2017 >
Po Ut St Št Pi So Ne
27 28 29 30 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Čokoládová torta

Autor: Maroš , pridané: 22.12.2013 o 19.38, Počet komentárov: 0

Prišiel k nám recept od Andrei Tatarkovej na vynikajúcu čokoládovú tortu, ktorú ste mali možnosť ochutnať 1.12.2013 na Mikulášskej akcii. Prinášame Vám prepis tohto receptu a touto cestou si ju tak môžete upiecť aj doma. Za recept samozrejme ďakujeme.   Suroviny: - 2 šľahačky - 2 horké čokolády sa dajú variť deň vopred Cesto: - 8 žĺtka vymiešame s...
dia život

Význam ovocia v stravovaní pri diabete

Autor: Peter , pridané: 18.08.2013 o 12.09, Počet komentárov: 0

    ...Často sa stretneme v praxi s mylným názorom, že ľudia s diabetom môžu konzumovať výhradne iba grep a jabĺčko, alebo sa musia ovociu vyhýbať... Ovocie považujeme za neodmysliteľnú súčasť zdravej výživy. Je cenným zdrojom vitamínov, minerálnych látok, antioxidantov, beta karoténov, flavonoidov, iných ochranných – biologicky aktívnych látok, vody a vlákniny, ale nikdy pri jeho konzumácii nesmieme zabúdať na obsah ovocného...
dia život

Ako zavárať ovocie pre diabetikov ??

Autor: Peter , pridané: 05.07.2012 o 09.36, Počet komentárov: 7

Spomínam si na detstvo, keď sme vždy pred letom a tým pádom aj obdobím zavárania, kupovali množstvo cukru. Veď bolo treba zavárať. Zavárali sme ovocie, varili džemy, lekvár – veď taký bol zvyk. Dnes manželka už zavára s rôznymi náhradnými sladidlami, používa dia recepty a  želírovací cukor pre diabetikov. Každý si nejako zvykol, že zavárať sa musí s cukrom, alebo...
dia život

Monika L. : Sladký život s Update ...

Autor: Peter , pridané: 01.09.2011 o 21.06, Počet komentárov: 3

Ako vznikajú vtipy ? Jednoducho – treba niečo zažiť, a potom to iba vo vhodnej situácii vhodne použiť. Včera sa to podarilo Zuzke, ktorá po tom , čo som pred večerou skonštatoval, že nie som hladný,  zahlásila : Čo si jedol buchtu Update ?   Nerozumiete tomuto vtipu ? Vyskúšajte  a potom pochopíte ! Účastníci akcie Dia leto...
dia život

Mária Štefáková : Varíme diabetikom

Autor: Peter , pridané: 18.08.2011 o 18.30, Počet komentárov: 1

Do rúk sa mi dostala táto kniha , ktorú napísala  -  pre členov Združenia rodičov a priateľov diabetických detí zo Spiša a určite aj pre veľkú časť Slovenska  - jedna z najlepších odborníčok na stravovanie diabetikov : diétna sestra Mária Štefáková.  Mali sme tú česť, že nám bola prednášať a viackrát sme s ňou otázky o stravovaní a konkrétne problémy aj konzultovali. A teraz vydala...
dia život

Bezlepkové potraviny v systéme liekovej politiky

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.14, Počet komentárov: 0

Rodičia dia detí môžu povedať, čo im preletelo mysľou, keď si vypočuli z úst lekára diagnózu, ktorá mení život. A keď sa k diabetu pridruží aj celiakia... Poznám výrobky Pečivární Liptovský Hrádok, ktoré sú vhodné súčasne pre diabetikov a aj celiatikov. Ako sú však na Slovensku celkovo riešené bezlepkové potraviny v systéme liekovej politiky? To...
dia život

Jablkovo - kokosové guľky

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 1

Suroviny : 5 – 6 jabĺk 200 g kokosu 2 lyžičky ovocného cukru Imber (fruktózy) lieskové oriešky   Postup : Umyté a očistené jablká pokrájame, udusíme, roztlačíme vidličkou a ešte do horúcej zmesi pridáme kokos. Počkáme, kým trochu nezhustne a osladíme (ak sú jablká sladšie, netreba sladiť). Z masy tvarujeme malé guľky, do stredu dáme lieskový orech a obalíme v kokose. Môžeme...
dia život

Pstruh na cibuli

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.14, Počet komentárov: 0

Suroviny:  240 g pstruha 60 g cibule 0,5 dl prírodného bieleho vína 20 g oleja 1 lyžička nasekanej pažítky 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate soľ peper   Postup: Na oleji speníme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme pažítku a petržlen. Zalejeme vínom. Na zmes položíme osolené a opeprené porcie pstruha a pečieme v rúre asi 15 minút. Podľa potreby ešte trochu podlejeme vínom. Podávame s varenými zemiakmi.   Jedna...

Späť