logo spisiacik 1 extend-logo logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< Jún 2019 >
Po Ut St Št Pi So Ne
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Pstruh na cibuli

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.14, Počet komentárov: 0

Suroviny:  240 g pstruha 60 g cibule 0,5 dl prírodného bieleho vína 20 g oleja 1 lyžička nasekanej pažítky 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate soľ peper   Postup: Na oleji speníme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme pažítku a petržlen. Zalejeme vínom. Na zmes položíme osolené a opeprené porcie pstruha a pečieme v rúre asi 15 minút. Podľa potreby ešte trochu podlejeme vínom. Podávame s varenými zemiakmi.   Jedna...
dia život

Fazuľový šalát z tofu

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0

Suroviny : 250 g fazule 1 cibuľa 1 biele tofu biely jogurt sójová omáčka šampiňóny olej vegeta   Postup : Fazuľu deň vopred namočíme. Uvaríme ju a prepláchneme. Pridáme nakrájanú cibuľu, olej, vegetu, biele tofu pokrájané na kocky, namarinované v sójovej omáčke, jogurt a zmiešame. Môžeme pridať aj opražené šampiňóny. Podľa chuti dochutíme.   Energetická a biologická hodnota : KJ=5 106 Kcal=1 219 B=80,8 g T=37,2 g S=177,7 g
dia život

Špagety Alfa Bio

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0

Suroviny: 400 g tofu 1 cibuľa sójová omáčka 2 strúčiky cesnaku olej paradajkový pretlak špagety DIA kečup 100 g syra na strúhanie oregano   Postup: Na oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak. Vsypeme nastrúhané tofu, pridáme sójovú omáčku a prelisovaný cesnak. Prevaríme a ochutíme oregánom. Zmes premiešame s uvarenými špagetami. Pri podávaní zdobíme kečupom a nastrúhaným syrom.   Energetická a biologická hodnota: KJ=7 389 Kcal=1 765 B=68 g T=77,4 g S=243 g
dia život

Sladký krém

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0

Suroviny : 150 – 200 g tofu 1 banán 1 malé jablko broskyňový kompót (alebo iný DIA kompót) sladidlo trochu mlieka   Postup : Tofu rozmixujeme s malým množstvom mlieka, pridáme banán, jablko, kompót, sladidlo a všetko vymixujeme na hladký krém. Dáme vychladiť. Krém ozdobíme nakrájaným banánom alebo iným ovocím a podávame s detskými piškótami.   Energetická a biologická hodnota : KJ=1 056 Kcal=251 B=33,4 g T=15 g S=38,3 g
dia život

Langoše

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0

Suroviny na cesto :  1 kefír (1 BE) 1 celé vajce 1/4 kocky kvasníc 1/4 kávovej lyžičky jedlej sódy 1/4 kávovej lyžičky sladidla IMBER Fruit štipka soli 500 g hladkej múky (28 BE) olej na smaženie   Postup :  Všetko zmiešame v robote na cesto, múku pridávame až nakoniec a ďalej miešame. Ak sa cesto lepí, pridáme ešte viac múky a miešame, dokiaľ sa cesto nepojí....
dia život

Mrkvový koláč

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0

Suroviny na cesto : 300 g strúhanej mrkvy (3 BE) 4 vajcia 175 g sladidla IMBER Sorbit so sacharínom (100 g = 8 BE) 300 g polohrubej múky (17 BE) 2 malé lyžičky sódy bikarbóny 1 malá lyžička škorice 2 dcl oleja   Postup : Všetko dáme do misky a vymiešame cesto. Vylejeme ho na vymastený a vymúčnený plech a pečieme cca 15 min. v...
dia život

Nápoj celého roka

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0

Suroviny:  1 kg citrónov (2,5 BE) ˝ kg pomarančov = cca Ľ l šťavy (2,5 BE) 7 tabliet IMBER Aspartámového sladidla Ľ l vody   Postup : Ovocie ošúpeme a odšťavíme. Šťavu osladíme sladidlom, dolejeme vodou, rozmiešame a vlejeme do nádobiek na výrobu ladu, kde ju necháme zamraziť. V letnom období dávame 1 kocku do pohára s vodou, v zime do čaju. Celá...
dia život

Palacinky s tvarohom

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0

Suroviny na cesto :  ˝ l mlieka (2BE) 3 vajcia 6 tabliet IMBER cyklamátového sladidla 2 hrnčeky polohrubej múky (17 BE) štipka soli   Postup : Všetko dáme do mixéra a vymiešame. Keď treba cesto zriediť, pridáme viac mlieka. Na rozohriatú panvicu pokvapkanú olejom rozlejeme jednu naberačku cesta a pečieme na miernom plameni z oboch strán. Suroviny na zdobenie: 2 ks tvarohu, DIANELLA Maestro...

Späť