Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.14, Počet komentárov: 0
Suroviny:
240 g pstruha
60 g cibule
0,5 dl prírodného bieleho vína
20 g oleja
1 lyžička nasekanej pažítky
1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
soľ
peper
Postup:
Na oleji speníme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme pažítku a petržlen. Zalejeme vínom. Na zmes položíme osolené a opeprené porcie pstruha a pečieme v rúre asi 15 minút. Podľa potreby ešte trochu podlejeme vínom. Podávame s varenými zemiakmi.
Jedna...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0
Suroviny :
250 g fazule
1 cibuľa
1 biele tofu
biely jogurt
sójová omáčka
šampiňóny
olej
vegeta
Postup :
Fazuľu deň vopred namočíme. Uvaríme ju a prepláchneme. Pridáme nakrájanú cibuľu, olej, vegetu, biele tofu pokrájané na kocky, namarinované v sójovej omáčke, jogurt a zmiešame. Môžeme pridať aj opražené šampiňóny. Podľa chuti dochutíme.
Energetická a biologická hodnota :
KJ=5 106
Kcal=1 219
B=80,8 g
T=37,2 g
S=177,7 g
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0
Suroviny:
400 g tofu
1 cibuľa
sójová omáčka
2 strúčiky cesnaku
olej
paradajkový pretlak
špagety
DIA kečup
100 g syra na strúhanie
oregano
Postup:
Na oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak. Vsypeme nastrúhané tofu, pridáme sójovú omáčku a prelisovaný cesnak. Prevaríme a ochutíme oregánom. Zmes premiešame s uvarenými špagetami. Pri podávaní zdobíme kečupom a nastrúhaným syrom.
Energetická a biologická hodnota:
KJ=7 389
Kcal=1 765
B=68 g
T=77,4 g
S=243 g
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0
Suroviny :
150 – 200 g tofu
1 banán
1 malé jablko
broskyňový kompót (alebo iný DIA kompót)
sladidlo
trochu mlieka
Postup :
Tofu rozmixujeme s malým množstvom mlieka, pridáme banán, jablko, kompót, sladidlo a všetko vymixujeme na hladký krém. Dáme vychladiť. Krém ozdobíme nakrájaným banánom alebo iným ovocím a podávame s detskými piškótami.
Energetická a biologická hodnota :
KJ=1 056
Kcal=251
B=33,4 g
T=15 g
S=38,3 g
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.15, Počet komentárov: 0
Suroviny na cesto :
1 kefír (1 BE)
1 celé vajce
1/4 kocky kvasníc
1/4 kávovej lyžičky jedlej sódy
1/4 kávovej lyžičky sladidla IMBER Fruit
štipka soli
500 g hladkej múky (28 BE)
olej na smaženie
Postup :
Všetko zmiešame v robote na cesto, múku pridávame až nakoniec a ďalej miešame. Ak sa cesto lepí, pridáme ešte viac múky a miešame, dokiaľ sa cesto nepojí....
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0
Suroviny na cesto :
300 g strúhanej mrkvy (3 BE)
4 vajcia
175 g sladidla IMBER Sorbit so sacharínom (100 g = 8 BE)
300 g polohrubej múky (17 BE)
2 malé lyžičky sódy bikarbóny
1 malá lyžička škorice
2 dcl oleja
Postup :
Všetko dáme do misky a vymiešame cesto. Vylejeme ho na vymastený a vymúčnený plech a pečieme cca 15 min. v...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0
Suroviny:
1 kg citrónov (2,5 BE)
˝ kg pomarančov = cca Ľ l šťavy (2,5 BE)
7 tabliet IMBER Aspartámového sladidla
Ľ l vody
Postup :
Ovocie ošúpeme a odšťavíme. Šťavu osladíme sladidlom, dolejeme vodou, rozmiešame a vlejeme do nádobiek na výrobu ladu, kde ju necháme zamraziť. V letnom období dávame 1 kocku do pohára s vodou, v zime do čaju.
Celá...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0
Suroviny na cesto :
˝ l mlieka (2BE)
3 vajcia
6 tabliet IMBER cyklamátového sladidla
2 hrnčeky polohrubej múky (17 BE)
štipka soli
Postup :
Všetko dáme do mixéra a vymiešame. Keď treba cesto zriediť, pridáme viac mlieka. Na rozohriatú panvicu pokvapkanú olejom rozlejeme jednu naberačku cesta a pečieme na miernom plameni z oboch strán.
Suroviny na zdobenie: 2 ks tvarohu, DIANELLA Maestro...
Čítaj celý článok >>