pridal: litavcovam@gmail.com
06.04.2023 o 14.39 hod.
pridal: grukat@azet.sk
27.03.2023 o 23.46 hod.
pridal: varholikp@gmail.com
18.03.2023 o 14.08 hod.
pridal: zblahova082@gmail.com
15.01.2023 o 21.29 hod.
pridal: NFekiacova@zoznam.sk
20.11.2022 o 09.10 hod.
pridal: bilaanka@centrum.cz
27.10.2022 o 21.33 hod.
Suroviny na cesto :
300 g strúhanej mrkvy (3 BE)
4 vajcia
175 g sladidla IMBER Sorbit so sacharínom (100 g = 8 BE)
300 g polohrubej múky (17 BE)
2 malé lyžičky sódy bikarbóny
1 malá lyžička škorice
2 dcl oleja
Postup :
Všetko dáme do misky a vymiešame cesto. Vylejeme ho na vymastený a vymúčnený plech a pečieme cca 15 min. v stredne vyhriatej rúre.
Suroviny na zdobenie: 1 pokrmový tuk (Palmarín), 2 ks mäkkého tvarohu (Danone), 150 g sladidla IMBER Sweet (100 g = 8 BE)
Zo surovín na zdobenie vymiešame tvarohovú polevu a upečený a vychladnutý koláč nou potrieme. Potom vložíme koláč do chladničky, aby poleva stuhla.
Celý koláč zodpovedá 46 BE. Keď toto číslo delíme počtom kúskov, zistíme, koľko BE má jeden kúsok koláča. Keď napr. koláč rozkrájame na 30 ks, bude sa 1 ks = 1,5 BE. Okrem BE treba sledovať aj množstvo IMBER Sorbitu so sacharínom, nakoľko odporučená denná dávka je 45 g, čo je asi 1/4 koláča. Nadmerné množstvo Sorbitu totiž môže spôsobiť hnačku. (10 BE = 12 SJ)
K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?