logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< Apríl 2024 >
Po Ut St Št Pi So Ne
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Mrkvový koláč

Autor: Peter , pridané: 2010-05-15 22:16:06, rubrika: O stravovaní diabetikov, Prečítané: ?

Suroviny na cesto :

300 g strúhanej mrkvy (3 BE)

4 vajcia

175 g sladidla IMBER Sorbit so sacharínom (100 g = 8 BE)

300 g polohrubej múky (17 BE)

2 malé lyžičky sódy bikarbóny

1 malá lyžička škorice

2 dcl oleja

 

Postup :

Všetko dáme do misky a vymiešame cesto. Vylejeme ho na vymastený a vymúčnený plech a pečieme cca 15 min. v stredne vyhriatej rúre.

Suroviny na zdobenie: 1 pokrmový tuk (Palmarín), 2 ks mäkkého tvarohu (Danone), 150 g sladidla IMBER Sweet (100 g = 8 BE)

Zo surovín na zdobenie vymiešame tvarohovú polevu a upečený a vychladnutý koláč nou potrieme. Potom vložíme koláč do chladničky, aby poleva stuhla.

Celý koláč zodpovedá 46 BE. Keď toto číslo delíme počtom kúskov, zistíme, koľko BE má jeden kúsok koláča. Keď napr. koláč rozkrájame na 30 ks, bude sa 1 ks = 1,5 BE. Okrem BE treba sledovať aj množstvo IMBER Sorbitu so sacharínom, nakoľko odporučená denná dávka je 45 g, čo je asi 1/4 koláča. Nadmerné množstvo Sorbitu totiž môže spôsobiť hnačku. (10 BE = 12 SJ)

Komentáre k príspevku:

K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?

Pridať komentár:

CAPTCHA KOD

Späť