logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< Apríl 2024 >
Po Ut St Št Pi So Ne
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Langoše

Autor: Peter , pridané: 2010-05-15 22:15:53, rubrika: O stravovaní diabetikov, Prečítané: ?

Suroviny na cesto :

 1 kefír (1 BE)

1 celé vajce

1/4 kocky kvasníc

1/4 kávovej lyžičky jedlej sódy

1/4 kávovej lyžičky sladidla IMBER Fruit

štipka soli

500 g hladkej múky (28 BE)

olej na smaženie

 

Postup :

 Všetko zmiešame v robote na cesto, múku pridávame až nakoniec a ďalej miešame. Ak sa cesto lepí, pridáme ešte viac múky a miešame, dokiaľ sa cesto nepojí. Veľká plná lyžica cesta sa na pomúčnenej doske roztiahne na lángoš, ktorý usmažíme na oleji a osušíme servítkom. Hotový lángoš potrieme džemom alebo cesnakom (v troške vody rozpustíme 2 štipky soli a rozmiešame s pretlačeným cesnakom a pár kvapkami oleja).

Vypracované cesto môžeme mať v chladničke v igelitovom sáčku aj 3 dni a smažíme si len toľko lángošov, koľko chceme.


Celé cesto zodpovedá 29 BE. Keď toto číslo delíme počtom lángošov, zistíme, koľko BE má jeden lángoš. V prípade, že lángoše potierame džemom, treba pripočítať aj hodnotu BE použitého džemu. (10 BE = 12 SJ)

Komentáre k príspevku:

K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?

Pridať komentár:

CAPTCHA KOD

Späť