Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0
Suroviny na cesto :
250 g sladidla IMBER Sweet (100 g = 8 BE)
5 bielkov
1 dcl oleja
1 dcl vlažnej vody
5 žĺtkov
250 g hladkej múky (14 BE)
1 prášok do pečiva
Postup :
Najskôr vyšľaháme sladidlo s bielkami a potom k nemu pridávame suroviny podľa poradia. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Vylejeme ho na...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.16, Počet komentárov: 0
Suroviny na nálev :
1,75 l vody
0,5 l octu
36 tbl. IMBER sacharínového alebo IMBER cyklamátového sladidla
8 dkg soli
Postup varenia nálevu :
vodu, ocot, sladidlo a soľ varíme za občasného miešania 5 minút (od okamihu, kedy začne voda vrieť) v otvorenom hrnci.
Suroviny do 0,7 litrového pohára: 3 ks čierneho korenia, 3 ks nového korenia, 1 malá pokrájaná mrkva,...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.17, Počet komentárov: 0
Suroviny :
neprezreté ovocie podľa sezóny
IMBER sacharínové sladidlo alebo IMBER cyklamátové sladidlo
voda
Postup :
Oprané, prípadne vykôstkované a rozkrájané ovocie vložíme do zaváracích pohárov, dolejeme vodou, vhodíme potrebný počet tabliet vybraného sladidla, uzavrieme a sterilizujeme zvyčajným spôsobom.
Do 3 dcl pohára použijeme 3-5 tabliet IMBER sladidla Do 7 dcl pohára použijeme 6-8 tabliet IMBER sladidla
Množstvo tabliet volíme podľa sladkosti...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.17, Počet komentárov: 0
Suroviny :
1 kocka droždia
3 dcl mlieka
60 dkg hladkej múky
26 tbl Imber sacharínového sladidla - rozdrviť
1 dcl oleja
1 kávová lyžička soli
Suroviny do kakaovej časti rolády :
5 tbl Imber sacharínového sladidla
3,5 lyžice kakaa
3,5 lyžice mlieka
Postup :
Všetko spolu zmiesime a rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice hmoty pridáme 3,5 lyžice kakaa, 3,5 lyžice mlieka a 5 tbl. Imber...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.17, Počet komentárov: 0
Suroviny :
400 g hladkej celozrnej múky
250 g Hery
1 žĺtok
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžica mlieka
2 lyžičky tekutého sladidla Diafan
Čokoládová poleva :
250 g tuku
80 g kakaa
2 lyžičky Solamylu
2 lyžičky Diafanu
Postup :
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme 1/2 hodiny postáť. Rozvaľkáme ho na 0,3 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Upečieme v strednej rozohriatej rúre. Vychladnuté koláčiky zlepíme dia džemom...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.17, Počet komentárov: 0
Suroviny :
400 g hladkej múky
100 g medu
180 g Sorbitu so sacharínom
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
60 g Hery
1 kávová lyžička perníkového korenia
citrónová kôra
1 vajce
4 lyžice mlieka podľa potreby
Postup :
Všetko spracujeme na hladké cesto a necháme jednu hodinu postáť. Cesto znova premiesime a necháme postáť ešte 15 minút (nie v chlade). Rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrojíme...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.18, Počet komentárov: 0
Suroviny :
400 g hladkej múky
250 g Hery
1 žĺtok
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžica mlieka
2 lyžičky Diafanu
Postup :
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme 1/2 hodiny postáť. Rozvaľkáme ho na 0,3 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Upečieme v stredne rozohriatej rúre. Sušienky za tepla obalíme v Ovocnom cukre alebo v sladidle Sweet 2000.
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.18, Počet komentárov: 0
Suroviny :
500 g mäkkého tvarohu
2 vajcia
4 lyžice roztopeného masla alebo margarínu
8 tabletiek sladidla Imber sacharínového alebo sladidla Imber cyklamátového
100 g hrubej múky
1 lyžica mlieka
olej na smaženie
kyslá smotana
Postup :
Tvaroh roztlačíme vidličkou, primiešame vajcia, roztopené maslo a v ňom rozpustené sladidlo. Cesto zahustíme múkou, ak je veľmi husté, pridáme 1 lyžicu mlieka. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske...
Čítaj celý článok >>