Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.18, Počet komentárov: 0
Suroviny :
3 dkg orieškov
1 dkg tuku (masla)
25 dkg múky
2 lyžičky Sorbitu so sacharínom
škorica (alebo kokos)
trocha vody
lieskovooriešková pomazánka Dianella
dia džem
Postup :
Zmiešame múku, Sorbit, oriešky (môžu byť pomleté najemno alebo posekané na väčšie kúsky), škoricu (alebo kokos), maslo. Do cesta a do rúk si prilievame postupne vodu, aby sa nelepili a zároveň vypracujeme cesto. Rozvaľkáme asi na...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.18, Počet komentárov: 0
Suroviny :
10 dkg hladkej múky
5 dkg tuku (masla)
1 žĺtok, citrónová kôra
Sorbit potravinársky
Postup :
Všetko spracujeme na cesto a dáme do chladničky. Upečieme košíčky, plníme tvarohom zmiešaným so Sorbitom a troškou citrónovej kôry alebo plnkou z orechov. Môže sa dať aj vanilkový krém.
Vanilkový krém: 2 dcl nízkotučného mlieka, 3 žĺtka, trochu vanilkovej esencie, Sorbit podľa chuti, 1...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.19, Počet komentárov: 0
Suroviny :
2 grahamové rohlíky
20 až 24 dkg tvarohu
2 vajíčka
trochu soli
krupicu
dia džem alebo lieskovoorieškovú nátierku Dianella
maslo
sladidlo Fantázia / Sweet 2000
Postup :
Rohlíky (nie čerstvé) nakrájame na malé kocky, pridáme trošku soli (nemusí byť), tvaroh a vajíčka. Všetko spolu dobre vymiesime a vytvarujeme gule (asi 6 ks), ktoré potom zľahka obalíme v krupici. Vložíme ich do vriacej osolenej...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.19, Počet komentárov: 0
Suroviny :
300 g hladkej múky
200 g Palmarínu
kyslá smotana
soľ
Postup :
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na niekoľko hodín (môže byť aj cez noc) stuhnúť do chladničky. Stuhnuté cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a plníme plnkou. Jednotlivé rohy štvorcov v strede medzi prstami stlačíme a dáme upiecť (príp. použijeme taštičkovač).
Tvarohová plnka: do mäkkého tvarohu pridáme za hrsť...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.19, Počet komentárov: 0
Suroviny :
Cesto :
Hera, 6 polievkových lyžíc sladidla Sweet 2000, 5 vajec, 260 g polohrubej múky, ˝ prášku do pečiva, trochu mlieka a kakaa, čerešnovo-višňový kompót. Krém: šťava z kompótu, 2 čajové lyžičky tekutého sladidla Diafan, 1 vanilkový puding, 250 g masla, čokoláda Maestro.
Pracovný postup :
Cesto:
Rozotrieme 1 Heru, 6 lyžíc sladidla Sweet 2000 a 5 žĺtkov,...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.20, Počet komentárov: 0
Suroviny :
260 dkg Hery
380 g hladkej múky
120 g Sorbitu potravinárskeho
1 lyžička mletej škorice
1 celé vajce
Posýpka :
1 vajce (ušlahať)
100 g mletých orechov
5 kávových lyžičiek sladidla Sweet 2000
Postup :
V múke rozdrobíme tuk, pridáme Sorbit potravinársky, mletú škoricu, vajce a vypracujeme cesto. Z cesta vykrajujeme ľubovolné tvary. Preložíme ich na plech, potrieme vajíčkom, posypeme mletými orechmi zmiešanými so...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.20, Počet komentárov: 0
Suroviny :
40 dkg hladkej múky
15 dkg Sorbitu potravinárskeho
1 žĺtok
1 nastrúhaný tuk Hera
1 prášok do pečiva
3 dkg kakaa
4 lyžice mlieka
Náplň :
3 tvarohy
20 dkg Sorbitu so sacharínom
4 lyžice rozpusteného masla
3 žĺtka + sneh
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
Postup :
Vypracujeme cesto a dáme stuhnúť. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden diel nastrúhame na vymastený a vysypaný plech, potrieme tvarohom a...
Čítaj celý článok >>
Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.20, Počet komentárov: 0
Suroviny :
60 g sladidla Sweet 2000
125 g rastlinného tuku
3 žĺtka
2 šálky polohrubej múky
1 šálka mletých orechov (napr. lieskových)
1 prášok do perníka alebo do pečiva (prášok do perníka dáva bábovke neobyčajnú chut)
100 hrozienok
250 ml sójového mlieka (alebo nízkotučného)
podľa chuti kakao
Postup :
Zmäknuté maslo miešame vareškou do hladkej peny a postupne pridávame Sweet 2000 a ďalej pozorne vmiešavame...
Čítaj celý článok >>