logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Černicovo - višňové rezy

Autor: Peter , pridané: 2010-05-15 22:19:55, rubrika: O stravovaní diabetikov, Prečítané: ?

Suroviny :

Cesto :

Hera, 6 polievkových lyžíc sladidla Sweet 2000, 5 vajec, 260 g polohrubej múky, ˝ prášku do pečiva, trochu mlieka a kakaa, čerešnovo-višňový kompót. Krém: šťava z kompótu, 2 čajové lyžičky tekutého sladidla Diafan, 1 vanilkový puding, 250 g masla, čokoláda Maestro.

 

Pracovný postup :

Cesto:

Rozotrieme 1 Heru, 6 lyžíc sladidla Sweet 2000 a 5 žĺtkov, pridáme 26 dkg polohrubej múky, ˝ prášku do pečiva, trochu mlieka a nakoniec sneh z bielkov. Do 1/3 cesta pridáme kakao. Na vyšší plech nalejeme najskôr svetlé, potom tmavé cesto. Na vrch poukladáme vykôstkované višne alebo čerešne z kompótu. Upečieme vo vyhriatej rúre. Krém: Šťavu z kompótu doplníme do ˝ litra vodou, 2 čajové lyžičky tekutého sladidla Diafan, 1 vanilkový puding. Všetko varíme do zhustnutia. Rozotrieme 25 dkg masla a pridáme vychladnutú zmes. Vychladnutý koláč potrieme krémom a polejeme rozpustenou čokoládou Maestro podľa vlastnej chute.

Zákusky pripravené podľa uvedeného receptu majú súhrnom cca 40 výmenných jednotiek. Preto pripravíme 40 porcií a každý zákusok bude zodpovedať 1 SJ/BE. Energetická hodnota v 1 kúsku je cca 140 kcal. Pozn.: Zákusok má vyšší obsah tuku, preto nie je vhodný pre diabetikov s nadváhou

Komentáre k príspevku:

K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?

Pridať komentár:

CAPTCHA KOD

Späť