logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< November 2020 >
Po Ut St Št Pi So Ne
26 27 28 29 30 31 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 01 02 03 04 05 06
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Pudingový koláč

Autor: Peter , pridané: 2010-05-15 22:16:42, rubrika: O stravovaní diabetikov, Prečítané: chyba

Suroviny na cesto :

250 g sladidla IMBER Sweet (100 g = 8 BE)

5 bielkov

1 dcl oleja

1 dcl vlažnej vody

5 žĺtkov

250 g hladkej múky (14 BE)

1 prášok do pečiva

 

Postup :

Najskôr vyšľaháme sladidlo s bielkami a potom k nemu pridávame suroviny podľa poradia. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Vylejeme ho na vymastený a vymúčnený plech a pečieme cca 15 min. v stredne vyhriatej rúre.

Suroviny na zdobenie: ˝ l mlieka (2 BE), 6 polievkových lyžíc sladidla IMBER Sorbit so sacharínom (100 g = 8 BE), 1 Zlatý klas (2 BE), 3 kyslé smotany (2BE), mletá škorica

Z mlieka, 3 lyžíc sladidla a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorým polejeme po 15 minútach pečenia koláč. Vymiešame 3 smotany s ďalšími 3 lyžicami sladidla a po ďalších 5 minútach pečenia nimi potrieme koláč a necháme ho ešte vo vypnutej trúbe dopiecť. Hotový kolác posypeme mletou škoricou.

Celý koláč zodpovedá 46 BE. Ked toto číslo delíme počtom kúskov, zistíme, koľko BE má jeden kúsok koláča. Keď napr. koláč rozkrájame na 30 ks, bude sa 1 ks = 1,5 BE. (10 BE = 12 SJ)

Komentáre k príspevku:

K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?

Pridať komentár:

CAPTCHA KOD

Späť