logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< Apríl 2024 >
Po Ut St Št Pi So Ne
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Recept aj pre dia deti : Zapečený syr so šunkou

Autor: Peter , pridané: 2010-05-15 22:28:10, rubrika: O stravovaní diabetikov, Prečítané: ?

Nepoznám dieťa, ktoré by nezjedlo vyprážaný syr so šunkou! Nie je to práve najzdravšia pochúťka ! Preto skúste ako náhradu pripraviť si zapečený syr so šunkou podľa receptu kamaráta z Košíc, ktorý mi poslal už skoro pred dvoma rokmi, len som ho zabudol zverejniť...
A prečo je to dia recept? Lebo je pre dia deti určite vhodnejší, je chutný a nemusí sa zarátať do príjmu sacharidov! A určite ho zvládnu aj začínajúci detskí kuchári!

 

Recept som si odložil, s tým, že ho najskôr odskúšam... Zabudol som...
Tak aspoň dodatočne ho uverejňujem, ak ho vyskúšate, napíšte, či vám a vášmu dieťaťu chutil.

Vraj je takto pripravený syr ešte chutnejší, ( nemusí sa zarátavať, lebo sa neobaľuje), netreba umývať kopu riadov, nevyteká po panvici a predovšetkým nie je nasiaknutý olejom !

Recept je jednoduchý:

Potrebujeme : 4 širšie čajové šálky, alebo misky na kompót, 200gramov šunky a syra, 4 vajcia, maslo , trošku strúhanky ( 20g strúhanky rátame za 1 SJ, tak moja žena určite zaráta aj tú použitú trošililinku .. ) a vyšší plech alebo misu z „jenského skla“

Technologický postup je nenáročný. Najskôr nastrúhame syr a nakrájame šunku. Všetky štyri šálky, alebo misky vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Potom robíme zo surovín vrstvy. Začneme syrom, potom ide šunka. No a potom ide vajce, pokiaľ možno bez škrupinky a najlepšie asi rozšľahané. Pokračujeme vrstvou šunky a nakoniec zasypeme syrom.

Potom všetky štyri šálky vložíme do vyššieho plechu , do ktorého vlejeme vodu – asi tak do polovice výšky šálok. Potom plech vložíme do rúry a pri teplote 220°C zapečieme aspoň 25 minút. (Tu ale odporúčam deťom privolať na pomoc rodičov! Vybrať misky a vyklopiť ich obsah na taniere môže byť z prehriatych nádob deťom nebezpečné!)

Najlepšie vraj chutí s novými zemiakmi a primeraným množstvom tatárky, alebo kečupu, čo však dôsledne zarátame.

Komentáre k príspevku:

K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?

Pridať komentár:

CAPTCHA KOD

Späť