pridal: litavcovam@gmail.com
06.04.2023 o 14.39 hod.
pridal: grukat@azet.sk
27.03.2023 o 23.46 hod.
pridal: varholikp@gmail.com
18.03.2023 o 14.08 hod.
pridal: zblahova082@gmail.com
15.01.2023 o 21.29 hod.
pridal: NFekiacova@zoznam.sk
20.11.2022 o 09.10 hod.
pridal: bilaanka@centrum.cz
27.10.2022 o 21.33 hod.
Nepoznám dieťa, ktoré by nezjedlo vyprážaný syr so šunkou! Nie je to práve najzdravšia pochúťka ! Preto skúste ako náhradu pripraviť si zapečený syr so šunkou podľa receptu kamaráta z Košíc, ktorý mi poslal už skoro pred dvoma rokmi, len som ho zabudol zverejniť...
A prečo je to dia recept? Lebo je pre dia deti určite vhodnejší, je chutný a nemusí sa zarátať do príjmu sacharidov! A určite ho zvládnu aj začínajúci detskí kuchári!
Recept som si odložil, s tým, že ho najskôr odskúšam... Zabudol som...
Tak aspoň dodatočne ho uverejňujem, ak ho vyskúšate, napíšte, či vám a vášmu dieťaťu chutil.
Vraj je takto pripravený syr ešte chutnejší, ( nemusí sa zarátavať, lebo sa neobaľuje), netreba umývať kopu riadov, nevyteká po panvici a predovšetkým nie je nasiaknutý olejom !
Recept je jednoduchý:
Potrebujeme : 4 širšie čajové šálky, alebo misky na kompót, 200gramov šunky a syra, 4 vajcia, maslo , trošku strúhanky ( 20g strúhanky rátame za 1 SJ, tak moja žena určite zaráta aj tú použitú trošililinku .. ) a vyšší plech alebo misu z „jenského skla“
Technologický postup je nenáročný. Najskôr nastrúhame syr a nakrájame šunku. Všetky štyri šálky, alebo misky vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Potom robíme zo surovín vrstvy. Začneme syrom, potom ide šunka. No a potom ide vajce, pokiaľ možno bez škrupinky a najlepšie asi rozšľahané. Pokračujeme vrstvou šunky a nakoniec zasypeme syrom.
Potom všetky štyri šálky vložíme do vyššieho plechu , do ktorého vlejeme vodu – asi tak do polovice výšky šálok. Potom plech vložíme do rúry a pri teplote 220°C zapečieme aspoň 25 minút. (Tu ale odporúčam deťom privolať na pomoc rodičov! Vybrať misky a vyklopiť ich obsah na taniere môže byť z prehriatych nádob deťom nebezpečné!)
Najlepšie vraj chutí s novými zemiakmi a primeraným množstvom tatárky, alebo kečupu, čo však dôsledne zarátame.
K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?