logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< September 2020 >
Po Ut St Št Pi So Ne
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03 04
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

O stravovaní diabetikov

dia život

Lenkine dia vianočné recepty

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.25, Počet komentárov: 0

O mesiac tu máme najkrajšie sviatky roka. Začíname častejšie behať po obchodoch, nakupujeme, upratujeme, bilancujeme tento rok... Stretávajú sa rôzne partie, aby dôstojne vyhodnotili svoje skutky... V našich česko- moravsko- slovenských končinách sa takmer každá žena  pripravuje piecť nejaké vianočné sladkosti. Viacero receptov už na tejto stránke nájdete, ďaľšie nám poslala Lenka z Prahy.   Vanilkové rohlíčky Suroviny : 280g...
dia život

Sú to dia recepty?

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.25, Počet komentárov: 0

Tak to teda neviem! Sú to však recepty, ktoré sú odskúšané a majú svoju tradíciu. Aj keď máme v rodine diabetika, to predsa neznemená, že musíme jesť nejaké čudá! Bez pizze a thajskej kuchyne si viem predstaviť život. Ale dobrý perkelt… Vážme si svoje korene a tradície. Moje začiatky s varením boli veľmi zaujímavé. Nech som...
dia život

Dia recepty od Lidky

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.25, Počet komentárov: 0

Tri dia nátierky a recept na dia buchtu ako prémiu, nám poslala Lidka. Ak máte zaujímavý Veľkonočný recept, pošlite nám ho, radi ho uverejníme! (autorka je spoza rieky Moravy, preto sú v češtine. Márne čakám na recepty zo Slovenska... Alebo že by sa u nás už nepieklo a nevarilo? Verím, že sa čoskoro nájdu odvážne...
dia život

Dia segedínsky guláš v kotlíku

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.25, Počet komentárov: 0

Je obdobie grilovačiek a varenia gulášov. Nikdy doma na sporáku neuvaríte taký chutný guláš, ako v prírode na voľnom ohni! Skúste uvariť segedínsky guláš a presvedčíte sa! Ak máte svoj obľúbený rodinný recept, pošlite mi ho, rád ho zverejním! Guláš varím pomerne často a rád... Fascinuje ma skutočnosť, že hoci varím rovnako, vždy má inú chuť. Nikdy...
dia život

Fazuľové struky podľa Zuzky

Autor: Peter , pridané: 02.08.2014 o 10.06, Počet komentárov: 1

Na tento recept som pyšný ! Je to spomienka na detstvo ! Fazuľové struky upravované podľa nasledovného receptu sú jednoducho skvelé ! U nás doma v Komjaticiach - " vesničke mojej rodnej, strediskovej " medzi Nitrou a Novými Zámkami to bolo obyčajné jedlo - ale ako som zistil, na Spiši to nikto z kamarátov takto...
dia život

Zimná mrkvová polievka

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.26, Počet komentárov: 0

S Igororom Bukovským sme sa dohodli, že postupne na Spišiačikovi uverejníme niekoľko receptov z knihy " Hneď to bude" Začíname receptom na mrkvovú polievku.   Postup Olej zohrejeme v hrnci na stredne silnom príkone tepla. Pridáme mrkvu a cibuľu, občas zamiešame, opekáme 5 minút - zmes zožltne. Pridáme paradajkovú pastu, opekáme 1 minútu. Pridáme vodu s polievkovým základom,...
dia život

Tofu na paprike a šampiňónoch

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.26, Počet komentárov: 0

S Igororom Bukovským sme sa dohodli, že postupne na Spišiačikovi uverejníme niekoľko receptov z knihy "Hneď to bude". Ako druhý v poradí ponúkame recept Tofu na paprike a šampiňónoch.   Postup V hlbokej panvici rozohrejeme olej a opečieme tofu zo všetkých strán, vyberieme a odložíme do tepla. vo výpeku opečieme naraz huby, papriku, cesnak a cibuľu za stáleho...
dia život

Znojemnské bifteky

Autor: Peter , pridané: 15.05.2010 o 22.27, Počet komentárov: 0

Preto uverejňujeme postupne niekoľko receptov od známeho odborníka na výživu. Tretím receptom z knihy "Hneď to bude" je recept na "znojemské bifteky". Podobný recept určite poznáte z detstva. Táto verzia je od lekára a ako vieme, aj alkohol z rúk lekára je (v malých dávkach) liek. Preto neváhajte a varte!!!   Postup Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme. Vymiešame spolu...

Späť